Silver Rijk Cattery
nieuws poezen
 

Nieuws

BELANGRIJK - Dit treft ons allemaal!

We zijn terug op weg naar de vorige eeuw omdat katten weer officieel verkocht mogen worden in dierenwinkels.
Iedereen die een kat of een hond uit een dierenwinkel koopt, is medeplichtig aan het lijden van deze dieren.
Voordat je je laat verleiden om een dier te kopen in een dierenwinkel, lees dan even een waargebeurd verhaal van Lea - een geval van velen:

"Ik ben Lea.
Mijn familie is fantastisch. Ze zijn heel vriendelijk met mij en leren me wat ik mag doen en wat niet, zorgen goed voor me, geven me heerlijk eten en bovenal heel veel liefde. Ik heb deze prachtige mensen heel erg graag en er is een klein meisje altijd met me speelt.

Eerste bezoek aan de dierenarts.
Het was een vreemde plek, ik huiverde. Ik heb een aantal injecties gekregen. Mijn beste vriendin, het kleine meisje, was er ook. Ze aaide me zachtjes en vertelde me dat alles in orde zou komen. Toen ontspande ik me. De dierenarts sprak voor mij onverstaanbare dingen met het meisje en haar stemming leek te veranderen. Het ging over afwijkingen, dysplasie, mijn hart enz. Hij sprak over wilde rassen en dat wij nooit medisch getest waren. Ik begreep er niets van, maar aan de gezichten van mijn familie te zien, zag ik dat het iets vreselijks was.

Nu ben ik zes maanden oud.
De andere dieren zijn wild en sterk, maar mij doet elke beweging pijn. De pijn gaat nooit weg. Ook heb ik last van kortademigheid.
Ik zou zo graag nog eens met het kleine meisje willen spelen, maar het lukt me niet meer.
Vader en moeder kijken altijd zo triest naar mij en ik vind het heel erg hen zo droevig te zien.

We moeten nog vaak naar de dierenarts gaan. Nu praat hij meer over "genetische afwijkingen", "er kan niets aan gedaan worden". Ik wil dolgraag nog een keertje met mijn familie en vriendjes in de warme zon spelen, rennen en springen.
Dit kan niet meer. Afgelopen nacht was het erger dan ooit. Ik kon niet eens opstaan om te drinken. Het enige dat me nog lukte was het uitschreeuwen van de pijn.

Ze dragen me in de auto. Iedereen huilt. Ze doen vreemd. Wat is er met me aan de hand? Was ik boos? Zijn zij boos op mij? Ze strelen me zo teder.
Ach, ging die pijn toch maar voorbij! Het lukt me zelfs niet meer de tranen van het gezicht van het kleine meisje weg te likken, dus doe ik dit maar op haar hand.

De ruimte bij de dierenarts voelt kil en koud aan. Ik ben bang.
Mensen huilen om mij. Meer dan ooit voel ik hun liefde. De dierenarts is ook heel vriendelijk met me en ik voel een beetje minder van de pijn. Het meisje houdt me heel voorzichtig vast, een kleine prik... God zij dank, de pijn neemt af. ik voel een diepe vrede en dankbaarheid.

Een droom:
Ik zie mijn moeder, mijn broers en zusjes op een grote groene weide.
Ze roepen me toe dat hier geen pijn is, enkel vrede en geluk.
Toch wilde ik zo graag zo veel gelukkige jaren met mijn menselijk familie doorbrengen, maar het mocht niet zijn.
In plaats van vreugde heb ik mijn mensenfamilie alleen maar verdriet bezorgt.

Het spijt me."

 

Wanneer je een kat of een hond wil kopen, vergeet dan dit niet:
Koop ze enkel bij een gerenommeerde fokker of bij het asiel.
Als u dit doet, draagt u bij aan het welzijn van je diertje en voorkom je verder dierenleed.
De dieren die je elders op de kop kunt tikken, kunnen wel een koopje lijken, maar zullen je uiteindelijk meer kosten dan een dier van een gerenommeerde fokker.

 
 
© 2009 Silver Rijk Cattery -- webdesign by Nuraxi
 
katers onze kittens vorige nestjes planning contact Silver Rijk Cattery links Gastenboek